23 de juny 2009

Trobada final de curs a Mataró

Poc pensava jo l' inici del últim curs d'informàtica, que el darrer deure de classe que em tocaria fer, seria la crònica d'una reunió celebrada el proppassat 15 de Juny, en el local social del CFA Els Tarongers, de Mataró.

El motiu de la reunió era celebrar el fet d'haver-nos concedit el premi Nacional anomenat, Espiral Edublog 09. Qui va guanyar el premi i perquè, us preguntareu; ara us explico com va anar la cosa.

L'esmentat premi, se'l va endur, un blog que duu per nom: En Xarxa! I que ara ja es conegut per tots nosaltres. Es un blog col·lectiu, que els caps pensants dels grups d'ìnformàtica, de les escoles d'adults: CFA Palau de Mar (BCN), CFA Freire (BCN), CFA Els Tarongers (Mataró) i CFA Lluís Castells (St.Boi), van decidir endegar, contant que els alumnes hi col·laborarien, com un apartat mes de l'asignatura Bàsica.

Va ser una aposta arriscada; el Calc i el Base son matèries, que requereixen molta dedicació. Però, se'n van sortir, i després d'aclarir la diferència entre un bloc per a escriure, i un blog per penjar, la cosa va començar a funcionar, de tal manera, que vam fer mèrits per ésser premiats amb la Baldufa, l'icona del Premi Espiral Edublog 09

Però, com que el Blog, es també una modesta xarxa de comunicació social, va esperonar a tots el desitg de conèixer en persona als nostres socis blocaires, i a tal fí, preparar una trobada on assistirien, dintre de les seves possibilitats, els participants en l'aventura del Blog.

La gentilesa i generositat del soci institucional, CFA Els Tarongers de Mataró, va donar solució als problemes d'espai i capacitat per organitzar la reunió. I cap a Mataró anem.

Permeteu-me una curta disgregació personal, sobre la primera vegada que vaig estar a Mataró. Era la Primavera del 1938, amb els meus pares,h i vinguèrem a collir pèsols, al camp d'un espavilat pagès que ja l'utilitzava com a self-service, amb cobrament a la sortida.

Eren temps de guerra i gana i el pèsols donaven per dos plats d'un àpat: les beines ben bullides i amanides, el primer i els bons pesolets del Maresme amb el que podíem afegir-hi, ens donaven el segon.

Continuem el nostre relat; dia 15 de Juny a les 19 hores es la cita, La primera impressió al veure les magnìfiques instal·lacions del companys d'Els Tarongers va ser de sana enveja. No podien deixar de comparar amb el local de baixos d'una finca urbana de que disfrutem, els afortunats, oh ironia!! del Palau de Mar. Aules espaioses, biblioteca i un grandiós pati jardì en la part del darrere que propicia molta ventilació i algun refredat. D'això a Palau de Mar, n'estem totalment protegits.

Els companys de St.Boi, els ha estat impossible fer el desplaçament. Ho sentim per ells i per nosaltres. Rebeu les més afectuoses salutacions. Coneixem per fì personalment a una bona part dels que hem viscut la cursa informàtica literària, que amb tan bon èxit s'ha culminat. La impressió no pot ésser més gratificant; simpatia i amabilitat a dojo, a la que intentem correspondre com és mereixen.

Per donar sosteniment a la reunió ens varen fer seure a l'entorn d'una gran taula, parada amb esplendidesa, enmig del jardí, circumstàncies que van promoure i no poc, a la fluïdesa, animació i interès de les converses. Tothom va poder expressar idees, opinions i sentiments. Es va poder constatar un alt grau de coincidències, entre els components dels tres centres presents.

Predominà el sentiment de gratitud vers els corresponents professors, i de una certa pena per la disgregació dels grups que acaben el seu cicle informàtic. És també unànim la satisfacció i orgull que experimentem per l'acumulació de nous coneixements, que aquesta etapa d'estudis que finalitza, ens ha proporcionat i que fa possible no perdre el tren de la modernitat; i no ens oblidem d'assenyalar la capacitat de relació ens ha aportat el benaurat blog que serà un útil instrument per continuar la nostre relació en l'esdevenidor.

Vaig acabant per no fer-me pesat, manifestant en primer lloc, la nostre gratitud al CFA Els Tarongers per l'acolliment que ens van donar, amb el seu cap la Imma al capdavant, secundada pels seus alumnes.

Saludar molt cordialment, l'altre Imma, cap del CFA Freire, i els alumnes d'aquest centre, assistents a la trobada.

Finalment, i crec poder-me atribuir ser la veu de quants hem acabat enguany els estudis d'informàtica, que el fet d'haver estat durant els cursos passats, sota la direcció de persones com en Joan i les dues Imma, ha estat un privilegi i un factor decisiu, en l'aprofitament de les matèries dels cursos, cosa que ens porta, sobretot als mes grans, a una actualització de coneixements, que ens obre la possibilitat de fruir d'innombrables avenços tecnològics.

FELICITEM-NOS TOTS MUTUAMENT

5 comentaris:

  1. Eduard CFA Freire25.6.09

    Estic totalment d'acord amb el teu escrit. És una llàstima no continuar "en activo", però aquest anys ens han servir de molt.
    Grácies al professorat i també als companys/es de totes quatre escoles. Fins aviat.

    ResponElimina
  2. Rius CFA LLuís Castells26.6.09

    Quina pajoca que fan els jardins de Tarongers, estic segur que va ser una reunió molt interessant i divertida, des de Sant Boi hem de dir que tot ha estat una gran experiència. Felicitats a tots

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per aquesta crònica.
    Per la gent de Els Tarongers va ser un honor poder reunir-vos a tots i totes a casa nostra i poder gaudir d'un capvespre amb la vostra companyia.
    Salut!

    ResponElimina
  4. Maria Pilar11.1.10

    Quí va elegir el nom " Els Tatongers de
    Matarò".

    ResponElimina
  5. Roge-CFA Palau de Mar11.1.10

    Fue un encuentro muy interesante y acogedor que nos sorprendió a todos.¿Se repetirá este año? Supongo que sobre la marcha iremos conociendo los colegios que particen, ya que fue buena la relación que hubo.

    ResponElimina