26 de maig 2009

El món de les sardanes

Jo formo part de l'Agrupació Sardanista l'Ideal d'en Clavé de les Roquetes, i cada any fem catorze o quinze ballades de sardanes al parc de la Guineueta, ve molta gent a les audicions, el dia de l'aplec venen de tot Catalunya i de la Catalunya Nord però quasi tots són persones grans, de joventut ve poca així que si no promocionem la sardana cada vegada anirem pitjor.

És una llàstima que la nostra sardana que és una dansa que per ballar-la es forma una rotllana i ens donem les mans en senyal de germanor, d'unió i de força, no l'estimem més, amb tot el que per nosaltres hauria de representar.

Tal com va dir Joan Maragall: “La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i és desfan”.

La Federació Sardanista de Catalunya amb el suport de la Generalitat, totes les agrupacions sardanistes i gairebé 200 Ajuntaments, hem demanat al Parlament que es declari la sardana Dansa Nacional de Catalunya.

Fa molt temps que s'hagués hagut de fer, però esperem que ara ens escoltin i tingui el reconeixement que es mereix.

5 comentaris:

  1. Sant Boi Rius27.5.09

    Potser si que caldria donar un major impuls a la sardana, com dius moltes vegades quan veus rotllanaes l'edat sol ser alta, i quan toca una cobla a les palces amb sort hi ha dues rollanes ballant.

    ResponElimina
  2. M. Mercadé CFA Palau de Mar28.5.09

    Tens tota la raó, Lluís, penso que val la pena mirar de millorar la presència de joven a les audicions que feu i es fan a tot Catalunya, no sé quina seria la millor manera d'atraure a la joventut, però cal fer alguna cosa.

    ResponElimina
  3. JosepMC - CFA Palau Mar4.6.09

    Estic d'acord que la sardana es la dansa nacional de Catalunya. Tots el estrangers que ens visiten i tenen sensibilitat per els balls regional,saben apreciar el seu gran valor

    ResponElimina
  4. herper9.6.09

    Jo em sento orgullos de ser del poble que ha sabut crear aquesta manifestació cultural que es la nostra sardana.Es una simbiosi de dos arts excels,la mùsica i el ballet i que els ha posat a l'abast del poble i l'incorpora com actor.
    Per tot aixó crec es del tot merescuda la distinció de Dansa Nacional de Catalunya que es reclama per la sardana.
    En tocant a l'incert esdevenir,jo per naturalesa,no soc pesimista, sempre que ens plantejem la situació amb realisme i sense nostalgia i amb voluntat d'enfortì las potencialitats artisticas que incorpora.

    ResponElimina
  5. Mª Antònia - CFA Palau de Mar9.6.09

    Hola
    Fa anys, jo també vaig ser sardanista, però d'això fa molts anys. Tot al contrari que ara, hi havia molt jovent, a la colla que jo ballava quan anàvem de concurs teníem 4 rodones: una de petits, dues de jovent i la de grans (màxim 30 anys). Espero que la vostra sol·licitud al Parlament de Catalunya de que la sardana és declari “Dansa Nacional de Catalunya” tingui tot el suport que es mereix

    ResponElimina