14 de gener 2009

Ho haveu vist?

Google i el Museu del Prado han posat en marxa el servei ‘Obras mestras del Prado a Google Earth‘, un servei a través del qual es podrà navegar pel Museu del Prado en 3D, podreu apreciar detalls imperceptibles per l’ull humà en quadres com Las Meninas o Les Tres Gràcies. En total són 15 “les obres mestres” seleccionades, però, a dia d’avui, només podem veure “El Jardin de las Delicias” de El Bosco, mica en mica en les aniran mostrant totes, una nova obra mestra cada dia.

10 comentaris:

  1. Anònim15.1.09

    Gràcies Immaculada, sempre és interesant veure les obres mestres d'aquests pintors, encara que sigui virtualment, m'ha agradat molt.

    ResponElimina
  2. Anònim15.1.09

    Moltes gràcies per aquesta informació. Casualment aquesta setmana, els mitjans de comunicació han donat la notícia d'aquesta pàgina web que és veritablement magnífica.

    ResponElimina
  3. Anònim15.1.09

    Inmaculada,a mí també m'encanta poder accedir a les obres dels grans museus, per aixó t'agraeixo aquesta informació que ens facilites.

    Jo també volía comunicar-vos que Google ha arribat a un acord amb la prestigiosa revista americana Life per poder visualizar i descarragar totes les seves fotos publicades des dels seus inicis de personatges famosos en tots els àmbits. Només cal obrir la página de Google i cercar el personatge que ens insteressi. Exemple: life Marilyn Monroe (aquest és el que vaig cercar jo mateix i en van sortir milers de fotografies)

    ResponElimina
  4. Molt impressionant. Esperem que sigui més fàcil d'aquesta manera veure i estudiar els quadres.
    M. Rius

    ResponElimina
  5. Una bona notícia. Esperem que altres museus se sumin a la iniciativa.
    La Generalitat de Catalunya, a través de la pàgina de patrimoni cultural, http://patrimoni.gencat.cat, també està treballant per oferir imatges d'alta resolució de llocs emblemàtics. De moment només es poden veure tres o quatre obres, però també hi ha vistes panoràmiques de 360º de diversos llocs interessants.
    Us recomano una visita per la pàgina.

    I també http://cultura.gencat.cat/acceptacio/cultura/patrimoni/pinturesartiescomplet/

    ResponElimina
  6. Anònim19.1.09

    Es una manera mucho más accesible y económica de ver museos y acercar la cultura a la gente.

    ResponElimina
  7. Anònim19.1.09

    És una visió impressionant. Sobretot el ratolí dins del tub, i les llàgrimes de les figures. Confio en que es faci el mateix als Museus més importants de Europa.
    A la mateixa pàgina de Google he trobat un programa de rutes per carretera molt interessant.

    ResponElimina
  8. Anònim19.1.09

    Me parece estupendo esta nueva tecnología para ver en detalle los cuadros.

    ResponElimina
  9. Anònim19.1.09

    Hola Immacula:

    He vist el vídeo que has penjat al bloc i et dono les gràcies, per donar-nos l’oportunitat de poder admirar aquesta gran obra d’art, des de la llunyania. També m’ha recordat que personalment tinc una assignatura pendent de fer, i és visitar aquest Museu, doncs només he estat dues vegades a Madrid, però en cap d’aquestes ocasions vaig poder anar a visitar-lo.

    ResponElimina
  10. Hola M. Antonia,
    Jo també tinc pendent fer una bona visita al Museo del Prado. Només hi he estat una vegada, ja fa temps, i recordo que només vam anar a veure un o dos quadres, entre ells el "Jardí de les Delicies" de El Bosco. Va ser una visita llampeg.
    Espero poder anar-hi ben aviat.

    ResponElimina