12 de febrer 2009

Utilitats del Base

La decisió de molta gent gran, d'aprendre informàtica, és deguda a la ferma voluntat, de no quedar-se marginada en el coneixement i utilització d'una nova tecnologia, plenament adoptada, en tots els àmbits de la societat actual.

És clar que per l'edat, en la majoría dels casos, no podem aspirar a obtenir una rentabilitat económica, que el domini d'aquesta nova tecnologia ens podria donar en el mon laboral; per tant, tenim que cercar-la, en la satisfacció que l'adquisició de nous coneixements ens dona i en fruir del ventall de possibilitats, que mitjançant Internet i altres programes se'ns obren, de conèixer territoris, llocs de gran interès, i sobre de tot, persones amb qui podem comunicar-nos-hi.

Pero heus aquí, que el programa del curs ens porta a estudiar el Base. És acullit amb cert recel; té fama de ser feixuc i no pas fàcil. Però passats els primers contactes, que produeixen certe confusió i neguit, comencem a comprendre'l i s'albira la seva utilitat, que l'ha fet ja, imprescindible en el món empresarial i de les administracions públicas.

Seria del tot injust, que a l'àmbit particular o domèstic, no ens fos possible trobar-li alguna utilitat. Crec que cadascú pot viure situacions en las que,el que ara aprenem, pot resultar-li útil.

Personalment penso aplicar-lo, per treurem de sobre la fama de desordenat que sempre he tingut a casa, en la "creuada" de posar ordre en el meu "magatzem", d'aparells, CD, DVD, vídeos, llibres, revistes etc: estic segur que en aquest intent, tindré el recolzament de tota la família.

Per tot això, benvingut sigui el Base, i reconeixem l'esforç del profe per esvair els nostres temors i prejudicis envers el Base.

3 comentaris:

 1. Tere, Freire15.2.09

  Hola, soy Tere de la Escuela Freire.
  Me parece un artículo muy interesante, ya que el Base tiene muchas aplicaciones, como todos podemos observar, y aunque sea para nuestro propio beneficio es interesante y a la vez aprendes cosas nuevas.
  Yo en particular, lo enfoco de cara a un posible trabajo, pero como ves si tu lo enfocas de cara a casa, tamién te será igual de útil.
  Adelante con el Base, el open office y todo lo que nos echen, que ya que no pudimos en otro momento, nunca es tarde si la dicha es buena.
  Adeu.

  ResponElimina
 2. Joan Padros - CFA Palau de Mar15.2.09

  Teniu raó els dos. Potser, aparentment, és un programa que costa d'entar-hi, però quan se'l coneix bé, se li pot treure molt partit. Ànims!!!

  ResponElimina
 3. Eduard. C.F.A. Freire18.2.09

  Soc Eduard i un enamorat de les noves tecnologies. Desprès de passar per tractament de textos, full de càlcul i ara el Base, he de reconèixer que aquest últim és el que amb costa més d'encertar amb el seu desenvolupament. És cert que l'utilització a nivel d'usuari no te una aplicació molt gran, Peró crec que ens servirà, sobre tot a la nostra generació, per posar una mica d'ordre dins de la llibreria de casa i també aquest disc, cassets i videos que hi son sense ordre ni concert. Un bon article.
  Salutacions.

  ResponElimina