12 de febrer 2009

Utilitats del Base

La decisió de molta gent gran, d'aprendre informàtica, és deguda a la ferma voluntat, de no quedar-se marginada en el coneixement i utilització d'una nova tecnologia, plenament adoptada, en tots els àmbits de la societat actual.

És clar que per l'edat, en la majoría dels casos, no podem aspirar a obtenir una rentabilitat económica, que el domini d'aquesta nova tecnologia ens podria donar en el mon laboral; per tant, tenim que cercar-la, en la satisfacció que l'adquisició de nous coneixements ens dona i en fruir del ventall de possibilitats, que mitjançant Internet i altres programes se'ns obren, de conèixer territoris, llocs de gran interès, i sobre de tot, persones amb qui podem comunicar-nos-hi.

Pero heus aquí, que el programa del curs ens porta a estudiar el Base. És acullit amb cert recel; té fama de ser feixuc i no pas fàcil. Però passats els primers contactes, que produeixen certe confusió i neguit, comencem a comprendre'l i s'albira la seva utilitat, que l'ha fet ja, imprescindible en el món empresarial i de les administracions públicas.

Seria del tot injust, que a l'àmbit particular o domèstic, no ens fos possible trobar-li alguna utilitat. Crec que cadascú pot viure situacions en las que,el que ara aprenem, pot resultar-li útil.

Personalment penso aplicar-lo, per treurem de sobre la fama de desordenat que sempre he tingut a casa, en la "creuada" de posar ordre en el meu "magatzem", d'aparells, CD, DVD, vídeos, llibres, revistes etc: estic segur que en aquest intent, tindré el recolzament de tota la família.

Per tot això, benvingut sigui el Base, i reconeixem l'esforç del profe per esvair els nostres temors i prejudicis envers el Base.

3 comentaris:

  1. Anònim15.2.09

    Hola, soy Tere de la Escuela Freire.
    Me parece un artículo muy interesante, ya que el Base tiene muchas aplicaciones, como todos podemos observar, y aunque sea para nuestro propio beneficio es interesante y a la vez aprendes cosas nuevas.
    Yo en particular, lo enfoco de cara a un posible trabajo, pero como ves si tu lo enfocas de cara a casa, tamién te será igual de útil.
    Adelante con el Base, el open office y todo lo que nos echen, que ya que no pudimos en otro momento, nunca es tarde si la dicha es buena.
    Adeu.

    ResponElimina
  2. Anònim15.2.09

    Teniu raó els dos. Potser, aparentment, és un programa que costa d'entar-hi, però quan se'l coneix bé, se li pot treure molt partit. Ànims!!!

    ResponElimina
  3. Anònim18.2.09

    Soc Eduard i un enamorat de les noves tecnologies. Desprès de passar per tractament de textos, full de càlcul i ara el Base, he de reconèixer que aquest últim és el que amb costa més d'encertar amb el seu desenvolupament. És cert que l'utilització a nivel d'usuari no te una aplicació molt gran, Peró crec que ens servirà, sobre tot a la nostra generació, per posar una mica d'ordre dins de la llibreria de casa i també aquest disc, cassets i videos que hi son sense ordre ni concert. Un bon article.
    Salutacions.

    ResponElimina