05 de març 2009

Aula virtual

Companys del curs d’informàtica Usuari II,

Em sembla que ja heu dit quasibé tot el que es pot dir, tant del full de càlcul com del programa base; així doncs, parlaré sobre la pàgina que el nostre centre ens ha posat a disposició dels alumnes de tots el cursos que aquí s'imparteixen. En diem "aula virtual"; és una pàgina que tenim connectada a la pàgina web del CFA Palau de Mar, com a suport informatiu per a tothom que vulgui entrar-hi. Si voleu visitar-la, l'adreça és: www.xtec.net/cfapalaudemar.

Aquí podeu accedir a tota mena d’informació sobre els cursos que es fan al CFA Palau de Mar. Hi trobareu una barra d’enllaços en la qual un d’ells és l’ "aula virtual". Només podem accedir-hi amb una identificació que tenim tots els estudiants. Dins seu, hi tenim tot el material del curs i totes les ajudes que els professors ens ofereixen, a més d’un "fòrum de dubtes", en el qual podem exposar tots els problemes amb què topem. En aquest fórum, tant et pot contestar el professor com un altre alumne, i això es molt positiu, ja que així pots saber els diferents punts de vista dels teus companys.

L'aula virtual és una eina de treball molt pràctica i eficaç de cara als treballs que ens posen, perquè pots accedir-hi amb la teva clau des de qualsevol ordinador, i treballar com si ho fessis des del centre.

Espero que vosaltres també tingueu aquestes meravelles que la nova tecnologia posa al nostre abast.

Salutacions a tothom, i que tingueu un agradable curs.

M. Mercadé

6 comentaris:

  1. Molt bé crec que els espais vrituals ajuden a trencar les barreres de l'espai i del temps, a la nostra aula també en tenim una d'aula virtual.
    M Rius CFA Lluis Castells

    ResponElimina
  2. Anònim11.3.09

    Hola, buenos dias.
    Me gusta mucho la publicación que has hecho sobre el aula virtual.
    Creo que es una cosa muy importante hoy en día y que te ayuda a aprender cosas nuevas.
    En nuestro centro creo que no lo tenemos todavía, pero espero que con el tiempo se llegue a poner, ya que sería muy productivo para todos los alumnos/as.
    Gracias por mostrarnos cómo funciona y cómo van las cosas en vuestra escuela.
    Adeu.

    ResponElimina
  3. Anònim12.3.09

    Enhorabona Miquel,

    és un escrit molt il·lustratiu.

    Jo nomès vull fer dues observacions.

    Que l'aula virtual es basa en el Moodle que ha sapigut incorporar a la tècnica informàtica l'esperit de la "pedagogia constructiva",que sostè que el coneixement és construeix en la ment de l'alumne,no pas per un trasvàs des d'un llibre, i per l'aprenentatge colaboratiu".

    L'altre observació, és que aixó, necessita la plena i entusiasta dedicació del professorat per proporcionar a l'aula tota la documentació
    que el decurs del curs exigeix i per assolir
    que aquesta modalitat d'ensenyament sigui acollida de forma positiva.

    Sóc de l'opinio, que ambdos objectius, s'han complert totalment.

    ResponElimina
  4. Anònim17.3.09

    Amic Miquel, molt be el teu comentari sobre l'aula virtual i ben documentat.
    Amb relació al apartat del “fòrum de dubtes”, crec que es tracta d'una bona eina que per part meva no la tinc gaire aprofitada, i miraré de corregir aquesta mancança.

    ResponElimina
  5. Anònim19.3.09

    L'aula virtual és una eina imprescindible per a mi en les classes d'informàtica, per a mi i per a tots els companys que com jo no disposem de massa temps i que ens permet treballar des de casa. No sé si altres escoles també disposen d'aquest mitjà, però us asseguro que és fantàstica.
    Salutacions.

    ResponElimina
  6. Ramon Porcar - CFA Palau de Mar11.1.10

    Estic de'acord en què l'Aula Virtual és una eina de treball molt pràctica i eficaç de cara els treballs que ens posen.

    També és una eina per comunicar-te amb els altres companys del curs sobre els dubtes que tens, de les coses que t'agradaria fer, ..etc., és a dir, és també una eina per comunicar-te amb els demés companys així com amb el professor.

    Concloint, l'Aula Virtual és una molt bona idea i la considero fonamental per al bon desenvolupament del curs que vols estudiar.

    ResponElimina