28 de febrer 2009

Crisi


Hola, companys i companyes, estem davant d'un problema anomenat Crisi Econòmica a Espanya .

La crisi ens està afectant a tots, que consti que no m'interessa massa la política i que fins fa poc no em creia que la cosa pintés tan malament. La crisi és greu i comença a afectar a diferents sectors a escala global .

Un dels sectors més afectats és el de la construcció, la gent no pot comprar pisos, no perquè no vulguem, sinó perquè els Bancs han tancat l'aixeta i no donen hipoteques, això genera que les empreses de construcció hagin de tancar i es declarin en suspensió de pagament o reducció de plantilla; això fa pujar brutalment l'atur, i això mateix passa amb altres sectors com és la Indústria de Sanitaris, i sector Automobilístic etc .

Tenim un nivell d'atur molt alt, el total d'aturats és de 3.327.801.
Els Bancs són els principals causants de la crisi, ells han de donar el primer pas i afluixar la situació del crèdit.

En temps de crisi, els que pitjor ho passen són les petites i mitjanes empreses i la classe treballadora. En temps de crisi, per alguns son temps de bonança. Mentre uns s'arruïnen, altres
s'omplen les butxaques.

En el programa emès el dia 26/1/09 a Televisió Espanyola, vam veure el president Zapatero en TINC UNA PREGUNTA PER VOSTÈ. Totes las preguntes anaven enfocades a la crisi que està sofrint el país i que tan ens preocupa. Al dia següent un diari publicava un escrit sobre el debat com si els ciutadans en comptes d'una pregunta li fessin un retret .

Bé, el tema donaria per molt més, però jo ho deixo així, per què vosaltres pugueu ampliar-lo am els vostres comentaris.

Cristina - Escola Freire

5 comentaris:

  1. Anònim1.3.09

    Molt bé Cristina:
    Sobre la crisis crec que els bancs tenen molta culpa, els Gobern molta mes, tots sabíem que el ritme de consum no podia durar massa.

    ResponElimina
  2. Anònim2.3.09

    Creo que tienes toda la razón, porque la crisis es una pelotita pequeña, pero que se va engrosando cada día más a consecuencia de lo que ésta genera.

    ResponElimina
  3. Anònim2.3.09

    El problema de la crisi econòmica es tan evident que ningú gosa amagar-lo. Segur que trigarà un temps a remuntar-se i que afectarà més directament o més greument a aquelles persones amb menys recursos. Una de les coses que més atents hem d'estar, però, es que la crisi no serveixi d'excusa per a no tirar endavant mesures socials del tot necessàries. Cal estar a l'aguait, o no?

    ResponElimina
  4. Anònim3.3.09

    Bon treball, Cristina.
    La meva opinió és que aquesta crisis era una muerte anunciada. No era possible que el ritme de construcció i el gran endeutament de les persones, pogués continuar. Va facilitar l'enriquiment de uns constructor que no paraban de fer ús del totxo i d'uns bancs que fèiem préstecs amb un mínim de garanties i cobran interessos per tot el que fèiem. Una altra història es que a qui corresponia controlar la situació igualment miraven cap una altra banda. Aquest tema dona per fer un debat en profunditat peró no tenint espai amb el Bloc.

    ResponElimina
  5. Anònim19.3.09

    Hola Cristina, he trobat molt bé el teu comentari sobre la “crisi”. El més greu de tot això ha sigut la permissibilitat de tots els governs i en particular el de l'anterior president dels EE.UU que amb la seva política de total llibertat i no intervenció als mercats, han permès que grups d'inversió especulatius, Bancs i grans Empreses amb molta ambició i total falta d'ètica i escrúpols, hagin portat l'economia mundial a la situació actual.

    A dia d'avui són molt poques les persones que han estat acusades, jutjades i condemnades pels seus grans actes fraudulents, que han portat a la ruïna i han deixat sense feina a gran quantitat de persones.

    ResponElimina